Top četiri kremice za ljude koji ne vole da mackaju ruke

 Poslednjih nekoliko zima situacija sa mojim suvim rukama se „zaozbiljila“, tako da se javlja opšte perutanje, čak i pucanje kože. Koliko je sve to grozno, shvatila sam do kraja kad me ćerka pitala „mama, hoće li i meni biti ruke tako hrapave kad porastem“…? (zabrinutost u glasu).
Ne volim da se mackam, surova je istina, ne podnosnim ništa masno niti „filmasto“ na rukama, ali ne želim ni da imam žive rane na rukama, pa sam rešila da napustim parolu „proći će sa zimom“ i da napravim neke mini ustupke nemackanju.
Istražila sam šta u najkraćem roku pomaže obnavljanju i čuvanju kože mojih ruku, a da mogu da „podnesem“ bez mnogo angažmana:
? Vazelin (nije presudan određen brend), važan je sastojak koji čuda čini za obnavljanje kože i otklanjanje „hrapavosti“. Odličan je za prvu fazu, kada je hrapavost na maksimalnom novou, i tada njim pred spavanje dobro namažem ruke.
? Flogocid mast je nekad bio namenjen kućnim ljubimcima, a danas se pravi i za ljudsku upotrebu i ima ga u apotekama, ali ga ja još uvek tvrdoglavo kupujem u veterinarskoj apoteci jer tripujem da je taj jedini „pravi“ ?. Ova mast je zakon za zaceljivanje rana, takođe sadrži vazelin ali i etarska ulja lavande itd. Proizvođač je Unimedica.
? Neću otkriti toplu vodu ako kažem da kreme koje sadrže neven blagotvorno deluju na kožu, pa i antibakterijski i antigljivično, ali sam naročito zadovoljna efikasnošću ove Nevenove masti (maslinovo ulje, neven, pčelinji vosak, eterično ulje lavande) koju proizvodi Freshka gora.
? Krema 48, „starija od nas“ kako mi je izreklamirala kozmetičarka, stvara zaštitni sloj na koži, koji pritom uopšte ne smeta (izgleda da sam jedina koja za nju nije čula, jer sam kasnije videla da je mnogi ljudi imaju kod sebe na radnom mestu, u bankama, kancelarijama; posebno oni koji često koriste sredstva za dezinfekciju). Proizvođač je Ilirija iz Slovenije. Naravno, ima smisla koristiti je samo ako se redovno mackate više puta tokom dana, kada ste supersuvu i ispucalu kožu na šakama već donekle zalečili.
krema za ruke suva koza flogocid neven mast krema 48 vazelin
Eto tako, kad redovno koristim ove kreme,  hrapavost nestaje, a moje dete nema utisak da držu koru drveta za ruku umesto mamine nežne šake.
(Visited 167 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

3 × five =